skrevs av den 9 mars, 2016

Kalas, kalas, kalas! Får man bara äta tårta på kalas? Nähh då säger jag! Vi äter tårta lite när som! Alltid finns det något roligt att fira! En namnsdag, en katt som fyller år eller helt enkelt bara att det är fint väder ute. Eller det är ju faktiskt inte så lite att fira. Haha, här i Göteborg får man leta med förstoringsglas efter solen. Hur som helst. Jag tycker faktiskt det är väldigt kul med kalas. Jag älskar att fixa och dona och planera! Yes, jag är en sån människa. Planera, skriva listor, bocka av när saker är gjort. Men det roligaste med kalas som du kanske redan räknat ut är ju såklart maten!! Jag har en liten svaghet skulle man kanske kunna säga. Det är nämligen så att när vi ska bjuda hem folk så kan jag aldrig gå på något välbeprövat, säkert recept. Nope, då måste jag alltid testa något nytt. Så de flesta som kommer hit blir försökskaniner. Hihi! =)

_MG_1392

12 port

Ingredienser

Botten

2,5 dl paranöt

10 dadlar

2 msk kakao

Fyllning

4 dl kokosflingor

1 dl cashewnötter (blötlagda minst 8 tim)

7 dadlar

3 msk kokosolja (smält)

3 msk kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

2 dl blåbär

2 dl hallon

Gör så här

  1. Botten: Mixa paranötterna till önskad storlek. Jag gillar när det är lite struktur så jag mixar bara lite lätt.
  2. Häll i dadlar, kakao och pulsa till dadlarna fördelat sig.
  3. Tryck ut i en stor springform eller gör flera små. Jag älskar att använda mina springformar som är 12 cm i diameter. Då räcker receptet till tre formar.
  4. Fyllning: Lägg kokosflingorna i en ren matberedare och mixa tills du fått kokossmör. Mixa, mixa och mixa tills konsistensen är mjuk och oljig. Du kan behöva använda en slickepott och skrapa ner kokosen från kanterna då och då.
  5. Häll i cashewnötterna, dadlar, kokosolja och kokosmjölk.
  6. Mixa tills det blivit en slät smet.
  7. Nu finns två val. Antingen kör du på en smaksättning (om du gjort en stor tårta) eller så gör du två fyllningar med olika smaker. Om du kör på två olika smaker så ta bort hälften av smeten i matberedaren och lägg i separat skål.
  8. Häll i hallonen (gärna lite halvtinade om du använder dig av frysta) och mixa tills du får en jämn smet. Nu kan du fylla upp en och en halv liten springform.
  9. Sedan är det dags för fyllning nummer två. Häll i fyllningsbasen och blåbären i matberedaren och mixa.
  10. Fyll upp resterande på den halva hallontårtan och den sista tomma springformen.
  11. In i kylen (gärna över natten), eller frysen om du har lite mer bråttom.

Sen är det bara att plocka fram och toppa med frysta hallon eller blåbär. Det är bara fantasin som sätter gränser. Låt gärna tårtan eller tårtorna tina ordentligt så blir de både enklare att skära i samt godare att äta. Hoppas du gillar dom!!

 

Kram Jennie

_MG_1386

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT
2 kommentarer
  1. Svara

    Titti

    11 mars, 2016

    Du är ju helt fantastisk fina Jennie, man blir ju så glad av din blogg, så vacker och så härliga beskrivningar.
    Lycka till med allt! ❤️

    • Svara

      Jennie

      11 mars, 2016

      Men tack!! Jag är glad att jag är igång och får göra detta!! Hoppas du ska ha god nytta av den och hitta massa recept att kunna prova =)

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER