15 min Choklad Glutenfritt Mjölkfritt Paleo Raw Samtliga Sockerfritt Vegan
Chokladbollar deluxe
Jag gillar saker som går snabbt och lätt att mixa ihop. Som dom här chokladbollarna! Vips, så är de klara. Nästan i alla fall. Chokladbollar är verkligen en klassiker och man kan variera dom på hundra olika vis. Dessa är goda, fylliga i smaken, mjuka och saftiga. Kan nästan inte bli bättre. Jag gillar att ha ett gäng klara i kylskåpet så man har något att stoppa i ansiktet när sötsuget sätter in.
I detta receptet använder jag mig av dadlar som sötning. De ger en bra konsistens och smak. Jag köper bara färska och mjuka dadlar. Har någon gång testat de torkade, som då får läggas i vatten för att sedan kunna mixas ner i bakverket. Men, nej! Det blir inte lika bra och inte lika gott. Så försök hitta de färska. De brukar finnas i fruktdisken, i en papplåda.
Här kan du läsa receptet! Hoppas du ska gilla det!
30 st
Ingredienser
10 st dadlar (färska, mjuka)
1/2 dl kokosolja (eko, kallpressad)
2 msk hasselnötssmör
2 msk kakao
1/4 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
En nypa salt
1 dl havregryn, glutenfria
2 dl kokosflingor (att rulla bollarna i)
Gör så här
- Lägg dadlar och smält kokosolja i matberedaren och mixa till en mjuk smet.
- Häll i resterande ingredienser utom havregrynen.
- Mixa tills allt är jämt fördelat.
- Häll i havregrynen och pulsa endast så havregrynen fördelar sig.
- Rulla till runda bollar.
- Rulla dom sedan i kokosflingor.
En sak till.. Du har väl inte missat att det är PÅSK nästa vecka =) Jag håller just nu på att slipa på en riktigt god och snygg efterrätt som du kan bjuda dina nära och kära på. Självklart helt sockerfri, mjölkfri och glutenfri! Signa upp dig på nyhetsbrevet så missar du inte när receptet kommer ut!
Och gillar du det jag gör! Lämna gärna en kommentar, dela receptet på Facebook, instagram eller där du befinner dig just nu.
Önskar dig en fin vecka!
Kram Jennie