30 min Choklad Glutenfritt Mjölkfritt Raw Samtliga Sockerfritt Vegan
Raw Snickers
Hej!!
Fredag idag och dags för ännu ett smarrigt helgrecept! Idag bjuder jag på mina favorit-snickers. Dom är minsann inte och leka med. Så goda! Till skillnad från dom du kan köpa i affären är dessa fyllda med naturliga, äkta och nyttiga ingredienser. Cashewnötter fyllda med proteiner & mineraler, kallpressade kokosolja fylld med laurinsyra, dadlar fyllda med fibrer och inte mindre än 10 mineraler och jordnötter som är en baljväxt rika på protein och bra fetter.
Så dessa kan du minsann äta utan att få dåligt samvete! Perfekt att ha små bitar i frysen och bara ta fram när man får gäster. Detta går hem hos alla, stora som små!
Lycka till!
ca 30 bitar (små men naggande goda)
Ingredienser
Botten-lager
1,5 dl cashewnötter (naturella) (90g)
2 msk jordnötssmör (40g)
1 msk kokosolja (15g)
2 dadlar (25g)
Mitten-lager
20 dadlar (270g)
2 msk kokosolja (30g)
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl jordnötter (saltade) (60g)
0,5 dl cashewnötter (naturella) (30g)
Topp-lager
ca 50 gram valfri choklad (gärna 86%)
Gör så här
- Bottenlager: Mixa cashewnötterna till mjöl i en matberedare.
- Häll i jordnötssmör, kokosolja samt dadlarna och arbeta ihop till en deg. Klart!
- Ta en bit plastfolie och lägg degen där i. Tryck sedan ut degen till en fyrkant (15x15cm).
- In i kylen för att stelna.
- Mittenlager: Lägg dadlar, smält kokosolja samt vaniljpulver i matberedaren.
- Mixa tills du har en jämn och fin smet.
- Lägg i nötterna och pulsa några gånger så nötterna fördelar sig fint. Klart!
- Ta ut ”bottenplattan” från kylen och smeta ut mittenlagret jämt över hela plattan.
- Ställ in i kylen igen, eller frysen om du har riktiga cravings och vill äta väldigt snart.
- 2 tim senare i kyl eller 30 min i frys. Ta ut kakan och dela den i bitar.
- Smält chokladen och häll över de uppskurna bitarna. In i kylen en liten snabbis så chokladen får stelna, sen är det bara att njuta!