skrevs av den 1 april, 2016

Solen är här! Och det är fredag! Vilken kombo! Jag startade morgonen med en lång promenad i skogarna runt där vi bor. LYX för en småbarnsförälder kan jag lova. Idag bjuder jag på en favorit (bland många)! NiceCream, bananglass, paleoglass eller vad du vill kalla den för. Det går snabbt att mixa ihop när sötsuget sätter in eller om du bara vill fixa en snygg efterrätt efter fredags-tacon. Den är mycket enklare än den ser ut. Lovar! En matberedare är nästan ett måste här, om du inte har en riktigt grym mixerstav. Basen är alltså fryst banan. När den sedan mixas får den en krämig och mjuk konsistens precis som vanlig glass. Jag har alltid ett lager med bananer i frysen. Antingen köper jag på extrapris eller så fryser jag in de som börjat bli lite svartprickiga som ingen vill äta här hemma. Kom dock ihåg att skala den först! Skalad och gärna skivad i slantar och sen frys! Perfekt att ha och ta fram om man vill göra snabba efterrätter! På bilden ser du även den färgglada Lakritsbomben. Receptet hittar du här.

_MG_1573-3

2 port

Ingredienser

Vanilj- & chokladglass

3 bananer (frysta i slantar)

0,5 – 1 dl kokosmjölk (gärna Santa Marias extra creamy)

1 tsk vaniljpulver

1 msk kakao

Chokladsås (from heaven)

2 msk honung

2 msk kokosolja

2 tsk kakao

Gör så här

  1. Glass: Mixa de frysta bananslantarna i en matberedare.
  2. Häll försiktigt i kokosmjölken för att få rätt konsistens. Låt glassen mixas ordentligt så den blir helt slät. Du kan sluta mixa när glassen är fluffig och mjuk.
  3. Häll i vaniljpulvret och blanda runt.
  4. Ta bort hälften av glassen och lägg i en skål vid sidan av. Ställ gärna in skålen i frysen tills resten blir klart.
  5. Häll i kakaopulvret i resterande glass i matberedaren.
  6. Blanda väl och lägg sedan i ny skål och ställ in i frysen.
  7. Chokladsås: Lägg honung, kokosolja och kakao i en kastrull.
  8. Värm sakta upp till kokpunkt under ständig omrörning. Låt koka försiktigt tills den fått en kola-liknande konsistens.
  9. Ta ut glassarna från frysen och börja leka med lagren.
  10. Ät med detsamma eftersom glassen gärna vill smälta snabbt.

_MG_1557

Foto: Magnus Egger

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT
2 kommentarer
  1. Svara

    Josefin

    1 april, 2016

    Detta måste testas! Använder man ”allt” av kokosmjölken eller bara ytan/bara vattnet?

    • Svara

      Jennie

      2 april, 2016

      Ja, men vilken bra fråga! Kokosvattnet är svaret. Men om du använder dig av Santa Marias extra creamy kokosmjölk (den är homogeniserad) så får du en mer tydlig kokossmak om du gillar det. Vill du inte använda dig alls av kokosmjölk så går vatten/mandelmjölk/komjölk eller annan vätska finfint me. Det är för att binda ihop bananerna som vätskan behövs. Lycka till!!

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER