skrevs av den 15 april, 2016

Alltså, vad hände med sommaren som var här och hälsade på i början av veckan? Grått, mulet och regnigt. Imorse blev det till att tända brasan och längta sig bort till Kroatiens kristallblåa hav… Det hade ju varit en dröm att få komma dit i sommar. Som en liten tröst frossar jag idag i mig den här tårtan… med gott samvete, för den är nyttig 🙂

 

8 bitar

Ingredienser

Botten

1 dl paranötter

1 dl hasselnötter

7 dadlar

Fyllning

1 burk (400ml) kokosmjölk  (använd det hårda lagret samt 1 dl av kokosvätskan)

1/2 dl kokosolja

100g choklad (alt 50g kakaopasta + 40g kakaosmör)

2 tsk kakao

2 tsk honung / lönnsirap

1/4 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Botten: Rosta paranötter och hasselnötter försiktigt i en torr stekpanna.
  2. Mixa nötterna hastigt i en matberedare tills dom fördelat sig. Obs – viktigt att inte mixa för länge så att det bara blir mjöl. Vi gillar struktur.
  3. Lägg i dadlarna och pulsa endast tills dadlarna finfördelat sig.
  4. Klä en rund springform (15cm i diameter) med bakplåtspapper – både botten och sidorna.
  5. Tryck ut smeten på botten och ca 5 cm upp på kanterna. Smeten ska vara hårt packad.
  6. Fyllning: Häll kokosmjölken (utom 1 dl av lager nr 2, kokosvattnet) i en kastrull.
  7. Sätt på plattan och värm försiktigt upp mjölken utan att koka den.
  8. Tag från plattan och lägg i resterande ingredienser – kokosolja, choklad, kakao, honung samt vaniljpulver.
  9. Rör om så att chokladen smälter och allt fördelar sig.
  10. Smaka av och tillsätt ev mer honung om du önskar det sötare.
  11. Häll försiktigt fyllningen i skalet.
  12. Låt stelna i kylen minst 6 timmar, gärna över natten.

Bild: Sandra Bohlin

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER