skrevs av den 22 april, 2016

Hallå, vem gillar inte sega, chokladiga och nyttiga kakor?! Här nedan hittar du receptet på mina grymma popcorn cookies. De är overkligt goda och försvinner snabbt från kakburken!

Önskar er en fin helg!

Kram / Jennie

Are you looking for the recipe for these delicious cookies? Just scroll down =)

_MG_1690

8 stora kakor

Ingredienser

2 dl mandelmjöl

1,5 dl havremjöl (mixa glutenfria havregryn om du inte hittar gf havremjöl)

2 msk kakao

1/2 dl kokossocker

40g choklad i bitar

pyttelite salt

1/2 dl kokosolja

1/2 dl flytande honung

1 ägg

Popcorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mandelmjöl, havremjöl, kakao, kokossocker, choklad och salt.
  3. Smält kokosoljan och blanda i de torra ingredienserna.
  4. Blanda i honungen och ägget.
  5. Låt smeten stå och vila i 5 min.
  6. Klicka ut på en plåt.
  7. Peta ner popcorn i alla kakor.
  8. Grädda ca 6 min. Passa så de inte blir för bakade.

_MG_1689

 

8 large cookies

Ingredients

0.85 cup almond flour

0,65 cup oatmeal

2 tbs cocoa powder

3 tbs coconut sugar

1.4 oz chopped chocolate

A tiny bit of salt

3 tbs coconut oil

3 tbs liquid honey

1 egg

Popcorn

Instructions

  1. Heat the oven to 350°F.
  2. Mix all the dry ingredients in a bowl. Almond flour, oatmeal, cocoa, coconut sugar, chocolate and salt.
  3. Melt the coconut oil and mix it with the dry ingredients.
  4. Add the liquid honey and the egg.
  5. Let the batter rest for 5 minutes.
  6. Divide the batter into 8 large pieces on the baking tray.
  7. Top with popcorn on all cookies.
  8. Bake for app 6 minutes. Just keep an eye on them so they don’t get burnt.

All love to you / Jennie

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT
2 kommentarer
  1. Svara

    Victoria

    28 april, 2016

    Hej! Ordet kakburk fick mig att fundera på hur länge de håller samt hur de är bäst att förvara? Rumstemp? Kyl? Frys? Lufttätt?
    Har ätit dem 2 gånger och båda olika mycket bakade – båda väldigt goda!

    • Svara

      Jennie

      3 maj, 2016

      Så kul att du gillar dom! Helt klart en favorit här hemma! Jag fryser dom. Då vet jag att de håller sig ett bra tag samt att de inte tappar smak eller konsistens. Har även haft de i rumstemperatur, men då åts de upp inom 5 dagar så vågar inte svara på om de håller längre än så. Men har du en frys så är det nog bästa alternativet. Hoppas du kan hitta någon fler favorit här på bloggen =) Önskar dig en fin fortsatt vecka! Jennie

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER