skrevs av den 29 april, 2016

Är du sugen på något riktigt, riktigt gott till helgen? Kanske en god chokladbit med mjuk och seg kola med lite jordnötter i mitten? Ja, men då har jag ju något för dig!

Wanna know the recipe? Scroll down =)

_MG_1700

8 st

Ingredienser

Choklad

30 g kakaosmör
100g kokosolja (drygt 1 dl)
40g lönnsirap/ honung (2 msk)
2,5 msk kakao

Fyllning

6 dadlar (mjuka, färska)
2 msk vatten
1 krm vaniljpulver
3 msk jordnötssmör (gärna crunchy)

Gör så här

  1. Choklad: Lägg kakaosmör och kokosolja i en kastrull och låt smälta på låg värme på spisen.
  2. Tillsätt lönnsirap eller honung samt kakao och rör runt.
  3. Ställ ut 8 st muffinsformar (helst i silikon) på en bricka.
  4. Häll i lite choklad så det täcker botten på alla formar. Tänk på att resten av chokladen ska användas om en liten stund (Så ät inte upp den!)
  5. Ställ in brickan i kylskåpet alt frysen om det är lite bråttom. När chokladen stelnat så gör fyllnigen.
  6. Fyllning: Mixa dadlar och vatten i en matberedare alt med en mixer.
  7. Häll i vaniljpulvret och mixa så det blir en jämn smet.
  8. Klicka i jordnötssmöret och pulsa endast så det fördelar sig.
  9. Ta ut muffinsformarna ur kylen.
  10. Lägg en liten klick jordnötssmet i mitten av varje muffinsform. Viktigt att det endast ligger i mitten och ej blir för högt.
  11. Häll resterande choklad i formarna och täck jordnötssmeten.
  12. Strö över lite bipollen på chokladen om du vill det.
  13. In i kylen/frysen igen och smaska på när chokladen stelat!

Önskar dig en fin helg!

Kram Jennie

_MG_1698

8 cookies

Ingredients

Chocolate

1 oz cacao butter
3,5 oz cocount oil (virgin, organic) 0,5 cup
1,4 oz maple syrup / honey 2 tbsp
2,5 tbsp cocoa powder

Filling

6 dates (fresh and juicy)
2 tbsp water
1 ml vanilla powder
3 tbsp peanut butter (preferably with bits in it)

Instructions

1. Chocolate: Put cocoa butter and coconut oil in a saucepan and melt it on a low heat.
2. Add maple syrup or honey and cocoa powder and stir it.
3. Spread out 8 pieces of muffin cups (preferably silicon cups if you have) on a tray.
4. Pour some of the chocolate into the muffin cups so it covers the bottom. Just remember that the rest of the chocolate should be added later, so don’t eat what’s left of it yet!
5. Place the tray in the fridge – or the freezer if you’re in a hurry. When the chocolate is hardened, move on to the topping.

6. Filling: Mix dates and water in a food processor or a mixer.
7. Add the vanilla powder and mix until the batter is smooth.
8. Add the peanut butter and just mix it very quickly.
9. Remove the muffin cups from the fridge/freezer.
10. Add a little bit of peanut butter in the middle of every cup. It’s important that this is in the middle of the muffin cup and that it’s not too high.
11. Pour the remaining chocolate in the muffin cups so it covers the peanut butter.
12. Strew some bee pollen on the chocolate if you want.
13. Place it in the fridge/freezer again and eat when it’s hardened.

 

Wish you a great weekend!

Hugs / Jennie

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER