skrevs av den 3 maj, 2016

Vad vore pannkakor utan sylt, eller havregrynsgröten?! Men har du kikat på innehållsförteckningen?! Jo, tyvärr är den lite onödigt lång. Konserveringsmedel, förtjockningsmedel och såklart socker i alla möjliga former. Och hur mycket bär är det egentligen i?! Genomsnittligt kan man säga 40 gram bär på 100 gram sylt. Nej tack! Att göra egen sylt är både enkelt, gott och sååå mycket bättre för din kropp. Testa vettja! Hållbarheten är såklart inte densamma, men gör istället en liten sats som denna här nedan och förvara i kylskåpet 2-3 dagar. Den hinner definitivt ta slut om du är en syltälskare! 100 gram bär på 100 gram sylt. Kanonbra!

Chiasylt / jordgubb

Ingredienser

100g frysta jordgubbar

1 msk chiafrö

Gör så här

  1. Tina jordgubbarna.
  2. Blanda jordgubbarna med chiafröna och mixa till en jämn sylt.
  3. Låt stå och svälla några minuter innan sylten serveras.

Förvara gärna sylten i en glasburk i kylen så håller den några dagar =)

Blev du kanske sugen på lite proteinplättar nu. Klicka här för receptet.

 

Foto Magnus Egger

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER