skrevs av den 20 maj, 2016

Wow, det är verkligen rabarbertider! Jag har en pallkrage i min trädgård som fullkomligt svämmar över av dessa godsaker. Lyx! Minns så väl när jag va ett litet barn och sprang runt hemma med en rabarber i ena handen och en burk med socker i andra. Mums! Nu ser jag annorlunda på socker, men älskar fortfarande rabarber. Klurigt! Rabarber är ju oftast ganska sura i sig själva. Men jag har experimenterat mig fram till ett riktigt trevligt muffinsrecept. Där kommer sötman ifrån dadlar. En fin kombo. Vill man lyxa till muffinsarna något så gör man toppingen också, men muffinsarna fungerar alldeles utmärkt utan. En liten klick vispad kokosgrädde med lite honung och vaniljpulver passar utmärkt till, om man vill ta njutningen till nästa nivå.

IMG_4931

10 st

Ingredienser

Muffins

3 ägg

10 dadlar (färska, mjuka)

1,5 dl kokosflingor

1,5 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1,5 krm vaniljpulver

1 nypa salt

3 msk kokosolja (eko, kallpressad)

150g rabarber (3 dl hackad)

Topping

1,5 msk kokosolja

1/2 dl mandel (hackad)

1 dl glutenfria havregryn

1 msk kokossocker

1-2 tsk kardemumma

Gör så här

 1. Muffins: Mixa äggen med dadlarna i en matberedare, eller med en mixer.
 2. Blanda i kokosflingor, mandelmjöl, bakpulver,vaniljpulver samt salt och blanda ordentligt.
 3. Smält kokosoljan och häll i. Blanda till en jämn smet.
 4. Skölj, hacka och häll i rabarberna i smeten. Ta en slickepott och vänd runt så rabarberna fördelar sig jämn.
 5. Fördela ut smeten i 10 bullformar.
 6. Topping: Smält kokosoljan.
 7. Hacka mandeln och lägg i oljan.
 8. Blanda i havregryn, kokossocker samt kardemumma. Rör runt. (Smaka inte, då försvinner nämligen all topping ner i magen 😉 )
 9. Fördela ut toppingen på alla muffins och tryck lätt ner den i muffinsen.
 10. Grädda i mitten av ugnen. 175grader, ca 15 minuter.

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT
4 kommentarer
 1. Svara

  Josefina svanström

  25 maj, 2016

  Hej! Vilken härlig blogg!!
  Jag tänkte testa dina rabarbermuffins, har ett gäng rabarber i trädgården men vill inte göra en massa söta pajer och saft på dem. Är ju som sagt lite klurigt att baka med rabarber utan socker eftersom dom e så sura! 😉 därför blev jag glad över detta recept! Undrar bara vilka måttangivelser som gäller för mandelmjöl och kokos? Du har missat att skriva ut det… förstår att det måste vara dl till mandelmjölet men till kokosen?? Vill inte chansa då det är stor skillnad på dl och msk tex. Vill inte göra dem torra eller så 😉
  Tack för svar och för en inspirerande blogg!!
  Mvh Josefina Svanström

  • Svara

   Jennie

   26 maj, 2016

   Nämen käre tid då! Så tokigt! Deciliter på både kokosen och mandelmjölet. Så kul att du gillar min blogg! Glad jag blir! Hoppas du ska få hitta flera recept som går hem. Jag ska försöka få till en rabarberkräm inom snar tid med tänkte jag. Följ mig gärna på Instagram också för daglig inspiration och recept. Önskar dig en fin kväll! Jennie

 2. Svara

  Malin

  10 juni, 2016

  Hej, hittade precis hit. Wow! Häftigt!
  Nu till min fråga. Min vän är allergisk mot mandel och ev kokos. Kan jag ersätta dessa ingredienser med ngt annat?

  • Svara

   Jennie

   10 juni, 2016

   Men tack, så glad jag blir att du gillar den! Klurigt att byta ut. Gissar att hon även är allergisk hasselnötsmjöl annars hade det varit smidigt att byta ut till det. Isf tar du 3 dl hasselnötsmjöl och skippar helt kokosen. Durramjöl skulle ev kunna fundera men vågar inte säga att proportionerna stämmer isf. Alla de glutenfria mjölerna har ju lite olika egenskaper. Bästa tipset är att prova dig fram lite. Kanske göra mjöl på solroskärnor? Hör gärna av dig och berätta hur det blev, om du testar dig fram till något nytt =) Önskar dig en härlig helg! Kram Jennie

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER