skrevs av den 24 maj, 2016

Åh jag älskar verkligen den tid vi är i nu. Sommaren är på ingång och allt grönskar. Min trädgård har fullständigt exploderat de senaste veckorna. Rabarber, äppelträd, plommon, smultron och såklart alla blommor i rabatterna. Även ogräset har tagit fart har jag märkt. Inte alltid så efterlängtat. Men jag tycker otroligt nog att det faktiskt är lite mysigt att få gå ut på kvällarna och rensa lite i rabatterna. Det är lite terapi när kidsen somnat. Men ett ogräs jag nästan önskar att jag hade haft är nässlor! Typ två stycken har jag sett i min trädgård.. Jag gillar starkt nässelsoppa! Förra veckan var jag hemma hos min faster och hon odlar nässlor, ja iaf kan man tro det. Jag och min bror plockade mängder! Så kul! Sen på kvällen blev det nässelsoppa för hela slanten! LYX!

_MG_1742

4-6 port

Ingredienser

3 liter nässlor

2 liter vatten

1 gul lök

2 vitlök

3 cm gurkmeja (valfritt)

7 dl vatten

2,5 dl havregrädde

Örtsalt, peppar

Gör så här

  1. Plocka 3 liter nässlor. Välj endast topparna om det är stora nässlor.
  2. Skölj nässlorna väl.
  3. Koka upp 2 liter vatten och lägg sedan i nässlorna och förväll de i ca 5 min,
  4. Häll av vattnet.
  5. Stek lök, vitlök samt gurkmeja i neutral kokosolja tills de mjuknat.
  6. Lägg i nässlorna, vattnet och havregrädden.
  7. Låt koka upp och smaka av med örtsalt samt peppar.
  8. Servera med kokt ägg.
INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER