skrevs av den 27 maj, 2016

Vem gillar inte kladdkaka? Det känns lite som en nationalrätt! Eller har jag helt fel? Kladdkaka går liksom alltid hem, går snabbt att svänga ihop och blir alltid suveränt god. Ja, förutsatt att man inte glömmer den i ugnen vill säga.. Been there, done that. Receptet som jag delar idag är faktiskt inte mitt. Nope, den här kladdisen kan jag minsann inte ta åt mig äran för. Det är vackra Annika Sjöö som kommit på receptet. Helt oslagbart gott! Eftersom jag älskar lakrits så har jag toppat den med en lakrits-swirl. Helt valritt såklart, men gillar man lakrits så rekommenderar jag den varmt. Avnjut kakan tillsammans med kokosgrädde, några färska bär och ett gott ört-the. Fredagsfeelingen kan bara vara på topp efter en sån efterrätt.

_MG_1695

6 port

Ingredienser 

Kladdkaka

10 dadlar (mjuka, färska)

3 ägg

0,5 dl kokosolja (kallpressad, eko)

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

4 msk kakao

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Topping

7 dadlar

1 tsk lakritspulver

1-2 msk vatten

Gör så här

  1. Kladdkaka: Mixa dadlar och ägg till en jämn smet. Använd matberedare eller mixerstav.
  2. Smält kokosoljan och häll ner i dadelsmeten.
  3. Lägg i mandelmjöl, kokosflingor, kakao, vaniljpulver, bakpulver samt salt.
  4. Mixa till en jämn smet.
  5. Smörj en form (20cm diameter) med kokosolja och bröa med kokosflingor.
  6. Häll i kladdkakesmeten och ställ sedan in i mitten av ugnen. 175 grader i cirka 7-10 min.
  7. Låt svalna något, gör sedan toppingen (om så önskas)
  8. Topping: Mixa dadlar, lakritspulver samt vatten till en jämn smet.
  9. Bred över kladdkaka och sen är det bara att hugga in på en bit.. eller två!

Önskar dig en riktigt härlig helg!!

Kram Jennie

_MG_1693

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER