skrevs av den 31 maj, 2016

Vilka dagar vi har! Sommar, sol och värme. Låtom det stanna för evigt tack! Idag bjuder jag er på mitt granola-recept. Många goda ingredienser och känn dig såklart helt fri att modifiera om du vill det. Min man är inget russin-freak så det har jag skippat i mitt recept tex. Jag gillar att ha granola i min chiapudding. Riktigt smaskens!

_MG_1505

Ingredienser 

1 dl mandel

1 dl paranötter

1 dl hasselnötter

3 dl boveteflingor

2 dl glutenfria havregryn

1 dl solrosfrön

2 msk kakao

2 msk nyponskalsmjöl

En nypa salt

2 rivet äpple

1 dl äpplejuice

1 dl kokosolja

Ev lite honung

———–

1 dl krossade linfrö

1/2 dl goji

1,5 dl kokoschips

1/2 dl tranbär

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt.
  2. Blanda med de torra ingredienserna, boveteflingor, havregryn, solrosfrön, kakao, nyponskalsmjöl och salt.
  3. Riv äpplena grovt och blanda med äpplejuice och smält kokosolja.
  4. Blanda de torra och de blöta ingredienserna och söta med lite honung om du önskar så.
  5. Rosta i ugnen med varmluft 150grader. Ca 30-40 min. Öppna lucka då och då och rör om och se upp så inget bränns.
  6. När allt är torrt, ta ut ur ugnen och låt svalna.
  7. Blanda i linfrö, goji, kokoschips och tranbär (eller andra godsaker som du gillar)

_MG_1504

Foto: Magnus Egger

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER