Glutenfritt Lunch Mjölkfritt Nötfri Samtliga Vegan

Röd Linssoppa med Quinoa

skrevs av den 7 juni, 2016

Wow, vilka dagar vi haft! Solen har fullständigt tagit över och dragningen till havet har aldrig varit större. Idag blir det dock en riktig innedag. Det blåser och jag tycker det är kallt, jaja jag vet att det inte är det egentligen, men jag är lite känslig. Så idag blir det soppa. Värmande och god. Jag har i både röda och gröna linser. Sen kokar jag även med quinoa för att göra den lite matigare. Hoppas den ska falla er i smaken! Önskar er en härlig tisdag! Kram Jennie

4 port

Ingredienser

1 gul lök

3 vitlök

2 morot

2 dl röda linser

1 dl gröna linser

1 dl röd quinoa

5 dl vatten

400g krossade tomater

400g kokosmjölk

1 tsk sambal oelek

Örtsalt, peppar

1/2 lime

Gör så här

  1. Skala och hacka lökarna i små bitar. Skala och grovriv morötterna.
  2. Börja med att steka löken (lökarna) i kokosolja. När de blivit genomstekta, lägg i morötterna och stek några minuter.
  3. Skölj linserna och quinoan i kallt vatten. Lägg i kastrullen och stek några minuter.
  4. Häll i vatten, krossade tomater, kokosmjölk, sambal oelek och örtsalt.
  5. Låt koka ca 20 minuter på svag värme under lock.
  6. Späd eventuellt med mer vatten om du tycker soppan blir för tjock.
  7. Smaka av med limesaft och eventuellt lite mer örtsalt och peppar.

 

Foto: Magnus Egger

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER