skrevs av den 22 juni, 2016

 

Midsommar står för dörren. Vi är mitt i en sån härlig tid. Jag njuter! Kanske funderar du på vad du ska bjuda på för efterrätt nu till helgen. Då har jag lösningen för dig. Gör min goda midsommartårta! Den är (precis som allt annat på min blogg) fri från gluten, mjölk och raffinerat socker. Jag har även gjort den raw. Det betyder att den inte har varit inne i ugnen och hettats upp. Jag tycker rawfood-bakning är det smidigaste tillredningssättet. Du slipper hålla koll på om det kommer brännas, bli helt genombakat eller döbakat. Det är bara att ta fram matberedaren och mixa det ena efter det andra lagret. In i kylen så konsistensen får sätta sig, sen klart!

Tårtan är både fylld och dekorerad med färska jordgubbar. Den är smaksatt med lime och botten är både knaprig och smakar choklad. En spännande och perfekt kombo. Hoppas du ska gilla den!

Önskar dig en riktigt härlig midsommar!
Kram Jennie

 

IMG_5040

 

12-14 port

Ingredienser 

Botten

2 dl pecannöt (100g)

2 dl paranöt (120g)

2 msk kakaopulver

6 dadlar (85g) (färska, kladdiga)

Fyllning 1

5 dl cashewnötter (blötlagda minst 6 tim)

200g coconut cream (Märke: Biona organic)

1 dl kokosolja (eko, kallpressad)

4 msk plantbaserad ”mjölk” (jag använde mandelmjölk)

3 lime

2 msk lönnsirap / honung

Fyllning 2

2 dl cashewnötter (blötlagda minst 6 tim)

0,5 dl kokosolja

250 g jordgubbar

2 krm vaniljpulver

1 msk lönnsirap / honung

Dekor

Färska jordgubbar (i och på)

Gör så här

  1. Börja med att klä in en rund form (23 cm i diameter) med avtagbara kanter med bakplåtspapper. Klä botten med ett papper och stäng till formen. Ta sedan långa remsor som du lägger längst sidorna och trycker ner i kantspåret. Då blir tårtan extra smidig att få ur formen.
  2. Botten: Lägg nötterna och kakaon i en matberedare och mixa de grovt.
  3. Lägg i dadlarna och pulsa tills du fått en kladdig deg.
  4. Lägg degen i formen och tryck försiktigt ut den så du får en jämn botten.
  5. Dela färska jordgubbar i halv cm tjocka skivor (på längden). Tryck fast de mot kanten på formen. Ta sedan några hela jordgubbar och ställ på botten.
  6. Fyllning 1: Lägg cashenötterna i matberedaren och mixa fint.
  7. Lägg i coconut cream, smält kokosolja och ”mjölken”. Mixa.
  8. Riv skalet från två lime och lägg i, samt pressa ur saften från alla tre. Mixa.
  9. Söta med lönnsirap eller honung. Mixa.
  10. Häll försiktigt fyllningen på botten med jordgubbarna. Bred ut så det blir jämt.
  11. Fyllning 2: Lägg i cashewnötterna i matberedaren och mixa.
  12. Häll i smält kokosolja och mixa till en jämn smet.
  13. Lägg i jordgubbar, vaniljpulver samt sötning. Mixa till en jämn smet.
  14. Bred ovanpå det vita lagret och ställ sedan i kylen. Gärna över natten.
  15. Innan servering: Skär rikligt jordgubbar och lägg ovanpå! MUMS!

IMG_5314

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER