skrevs av den 9 mars, 2016

Ibland händer det att jag blir väldans sugen på lakrits. Yes, en av mina två svagheter inom godsaker. Saltlakrits! Så gott! Gissa hur glad jag blev när jag hittade Kung Markattas lakritspulver i min mataffär. HippHurra!!! Såå vad kan man göra som går fort och helst är superenkelt! Jo, en lakritsbomb. Dessa går så fort att göra att 15 minuter är ju en överdrift. Du kommer knappt hinna känna av något lakritssug innan dessa är färdig rullade och klara för provsmakning. Min kille på 3 år älskar dessa. Kanske kan det va hallonfärgen som glittrar i hans ögon, men precis som jag så är han en riktig lakritsälskare. Fram med mixern, vad väntar du på!?

_MG_1565-2

 

15-20st

Ingredienser

10 dadlar

2 msk smält kokosolja

3 msk kokosmjöl

2 tsk lakritspulver

———

0,5 dl hallonpulver

Gör så här

 1. Lägg dadlarna i en matberedare / mixer, smält kokosoljan och häll på dadlarna.
 2. Mixa tills det blir en slät smet.
 3. Tillsätt kokosmjöl och lakritspulver och mixa så det blandar sig ordentligt.
 4. Rulla små bollar som du sedan rullar i hallonpulver.

Mums!

Förvara de sedan i kylen. Hemma hos mig tar de slut på bara några dagar, men visst har de längre hållbarhet än så. Hur länge får de bo i ditt kylskåp? =)

_MG_1573-3

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT
2 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  10 mars, 2016

  Grattis till din fantastiskt fina blogg goa Jennie. Har haft turen att få smaka på en hel del du gjort och…. VILKEN GOD MAT OCH FIKA!!! Kan verkligen rekommenderas<3 Fotografen är också helt suverän!<3 Lycka till <3

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER