skrevs av den 11 mars, 2016

Fredag, fredag, fredag!!! Yay, jag älskar helg! Fredagsmys, långa frukostar, sovmorgon (haha eller inte!) Jag har ju två små bustroll som vaknar samma tid varje dag! Ja, men vad äter man då? Om du inte räknat ut det än så kan jag avslöja en gång för alla att jag älskar söta och goda saker! Så idag tänkte jag att jag kunde dela med mig av en riktig fredagsfavorit; Brownie! En RAW sådan, det betyder alltså att den inte behöver någon ugn för att bli färdigbakad. Just det tycker jag är en av de största fördelarna med raw. Det går så mycket snabbare att baka när man slipper en ugn som ska värmas upp, sen ska man passa så kakan inte blir för bränd och inte för torr.  Nej, raw är så mycket enklare. Du smakar dig helt enkelt bara fram tills du får rätt konsistens och smak! Tipptopp! Inte så konstigt att mina barn alltid vill vara i köket när jag testar mig fram till nya recept.

Jag känner ju inte dig och du kanske inte känner mig heller för den delen, men jag vill verkligen rekommendera dig att våga testa det här receptet. Det är inte så klurigt som det ser ut. Kanske är det bara ordet raw som skrämmer dig, men det är helt ofarligt. I själva verket så är faktiskt bakverk som är raw rätt hälsosamma. Inga näringsämnen förstörs eller tappar kraft eftersom de förblir ouppvärmda. Skippa glasyren om du vill köra helt på raw, annars så är den grymt god på!

Lycka till!

 

12 stora/24 små

Ingredienser

Botten

1 dl paranötter

3 dl cashewnötter

1 msk kokosolja

8 dadlar

1,5 msk honung

1/4 tsk vaniljpulver

2 msk kakao

En nypa salt

Glasyr

3 msk honung

3 msk kokosolja

40g choklad 86%

ev. 1,5 msk kokosmjölk

Gör så här

 1. Botten: Mixa paranötter och cashewnötter fint i en matberedare.
 2. Smält kokosoljan och häll ner i nötmjölet.
 3. Lägg ner dadlar, honung, vaniljpulver, kakao och salt.
 4. Mixa tills du har en fin och slät konsistens.
 5. Forma degen till en platt rektangel. Jag brukar lägga degen i lite plastfolie, och sedan trycka ut till önskad form och storlek.
 6. Lägg den i frysen under tiden som du gör chokladglasyren.
 7. Glasyr: Ta fram en liten kastrull.
 8. Klicka i kokosolja samt honung.
 9. Låt koka upp långsamt under ständig omrörning. Ta av från plattan när det bubblar ordentligt och smeten känns kolaliknande.
 10. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner. Om glasyren känns för tjock så späd med lite kokosmjölk.
 11. Ta ut brownies från frysen och skär i 12 stora eller 24 mindre bitar.
 12. Klicka ut lite glasyr på varje bit, toppa med hallon och ”voila” – klart för avsmakning.

Lämna gärna en kommentar eller dela sidan så fler får del av alla goda recept! Och missa inte att signa upp på nyhetsbrevet så du inte missar när nästa recept kommer ut!

 

Och en sista sak! Sockerfritt?! Nja kanske ska va helt ärlig med dig. En 86% choklad innehåller ju faktiskt liiite socker. Jag äter inte 100% sockerfritt, så för mig funkar den chokladen alldeles utmärkt. Men vill du hålla dig borta för allt socker så blanda i lite kakao i glasyren istället. Konsistensen blir inte riktigt det samma, men funkar absolut.

Sen om du är allergisk mot mjölkprotein så kolla en extra gång i chokladen så den är helt okej för dig!

 

Kram Jennie

 

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT
2 kommentarer
 1. Svara

  Mathilda Björklund

  11 mars, 2016

  Den här låter ju heeeeeelt fantastisk! Måste provas!

  • Svara

   Jennie

   11 mars, 2016

   Tack!!! Va kul att du gillar den! Klart du ska prova!! Lycka till och bara fråga på om du funderar över något!

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER