skrevs av den 26 april, 2016

Är du en frukostälskare? Äter du samma varje dag? Eller gillar du att variera dig? Eller gillar du att sova så länge som mjöligt för att sen hasta ut genom dörren? Hur som haver så är chiapudding grymt gott till frukost! Du kan enkelt förbereda den kvällen innan och ta med på bussen, eller äta den hemma tillsammans med ett ägg och lite nötter. KALAS!

Kanske har du hört talas om de där chiapuddingarna innan. Men varför är chiafrön så bra egentligen?!

*De innehåller mycket protein. 21 gram på 100g chiafrön. 18 av 20 aminosyror! Det är grymt bra! Protein är en viktig byggsten i vår kropp. Det bygger upp muskler, bindväv och är också nödvändigt för att vår ämnesomsättning ska fungera perfekt.

*Rik på Omega3 som är livsnödvändigt för hjärnan. Omega3 är ett fett som kroppen själv inte kan producera utan vi måste själva få i oss det genom kosten. Omega3 förbättrar vårt kolesterolvärde, förebygger högt blodtryck och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Chiafrön innehåller faktiskt 7 gånger så mycket Omega3 jämfört med lax! 2 tsk chiafrön räcker för att tillgodose dagsbehovet av omega3. Det är galet bra!

*Bra källa för mineraler! Speciellt järn, fosfor, kalcium, magnesium, mangan och koppar.

*Det är en superantioxidant! Den håller vår hy fräsch, motarbetar hjärt- och kärlsjukdomar, sänker inflammationer i kroppen och behövs helt enkelt för att vår kropp ska funka så bra som möjligt.

 

Så, har du inte testat chiapudding så tycker jag att du gör det imorn till frukost! Fixa den redan ikväll! Funkar även finfint att äta som mellanmål eller efter träningen!

_MG_1597_1

2 port

Ingredienser

Pudding

1 päron

1 dl vätska (Jag valde kokosmjölk)

1/2 krm vaniljpulver

2 msk chiafrön

Hallon-lager

1 dl hallon

2 tsk chiafrön

Ev honung

Gör så här

  1. Mixa päronet med kokosmjölken, vaniljpulvret samt chiafrönen.
  2. Låt stå i kylskåp minst 1 timme, men gärna över natten. Kommer du ihåg, så rör runt i puddingen en halvtimma efter du mixat den så alla frön blandas ut jämt.
  3. Mixa hallonen tillsammans med chiafrönen.
  4. Blir det för surt så tillsätt lite honung/eller annan sötning.
  5. Låt stå i kylskåp minst en timma, men gärna över natten. (Samma som ovan)
  6. Lägg gärna lite hemmagjord granola i botten av två glas, fyll på med hälften av den vita chiapuddingen och toppa sedan med hallonlagret. MUMS!

Önskar dig en fin dag!

Kram Jennie

_MG_1671

Foto: Magnus Egger

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER