skrevs av den 13 maj, 2016

Kan en biskvi verkligen bli nyttig tänker du? Så har jag med tänkt. Sen har jag klurat, finurlat och provat mig fram till det recept jag ska dela med er idag. Vi är nog lite av en ”biskvi-familj”. Jag är uppvuxen med den himmelskt goda biskvitårtan, (dock ej så nyttig). Den va standard när man fyllde år. Det är ju lite av en dröm att få sätta tänderna i en mega stor biskvi. Sen visade det sig att min man också är en riktig sucker på biskvier. Så det här receptet var efterlängtat kan jag lova. Numera har jag introducerat mina kids också, och såklart älskar även de biskvier nu.

Eftersom biskvier är lite meckigare att baka, rekommenderar jag varmt att göra dubbelsats och frysa in. Jag lovar att de kommer gå åt i rasande takt. Jag har två varianter. En med kaffe och en utan som istället är med maca-pulver. Jag själv älskar kaffe, men alla gör ju inte det. Maca-pulvret ger en liten kolaaktig smak till biskvin. Definitivt värt att testa! Men har du nu inte maca-pulver hemma och vill baka med det genaste så skippa det (för den här gången).

18 st små

Ingredienser

Botten 

1dl mandel (skalad)

1 dl hasselnöt

3 msk kokossocker

1 krm vaniljpulver

2 äggvitor

Fyllning

12 dadlar (färska, mjuka) (140g)

2 msk kokosolja (kallpressad, eko)

2 tsk kakao

1 msk starkt kaffe

(alt 1 msk vatten + 1 tsk macapulver)

Chokladöverdrag

3 msk kokosolja

1 msk kakao

Gör så här 

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Botten. Mixa mandel, hasselnöt, kokosocker och vaniljpulver till fint mjöl.
 3. Häll i två äggvitor och mixa till en go smet.
 4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ca 3 cm i diameter. Jag fick 18 st.
 5. Ställ in i mitten av ugnen. Grädda ca 5-7 min.
 6. Låt svalna.
 7. Fyllning. Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare.
 8. Lägg i smält kokosolja, kakao, kaffe (alt vatten+maca). Mixa till en slät smet.
 9. Använd en tesked och bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
 10. Ställ i kylskåp eller frys. Det går så mycket enklare att doppa de i choklad om de är kalla.
 11. Chokladöverdrag. Smält kokosolja och rör i kakaon.
 12. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Upprepa doppningen om du vill ha lite tjockare lager. KLART!

_MG_1682

INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER