skrevs av den 23 juni, 2016

Igår blev en riktig köksdag. Jo, jag är ju ändå mesta dels av min vakna tid där i vanliga fall, men igår experimenterade jag mig fram till inte mindre än 3 nya recept. Så kul! När barnen lagt sig och mannen bänkat sig framför fotbollen fick jag sån craving efter choklad. MÅSTE HA CHOKLAD, NU! Och då behöver man ju faktiskt göra något åt det. Så jag gjorde om ett recept jag prövat mig fram till tidigare (men som då inte blev helt hundra) Resultatet blev GALET bra, om jag får säga det själv.. En riktigt kladdig och krämig chokladkaka med riklig chokladsmak. Lycklig! Jag älskar verkligen choklad! Det kan man aldrig få för mycket av.

Fri från gluten, mjölk och raffinerat socker. Sötman kommer istället från kokossocker. Man vad är det då kanske du undrar? Jo, det är nektar som tas från kokosblomman. Nektarn torkas varsamt och mals sedan till ett oraffinerat socker. Detta gör att alla nektarens näringsämnen bevaras. Den innehåller antioxidanter, mineraler, aminosyror och enzymer. Och för den som gillar siffror så innehåller kokossockret fyra gånger mer magnesium, tio gånger mer zink och dubbelt så mycket järn som vanligt rörsocker. Forfarande består kokossockret till största del av kolhydrater, men eftersom koncentrationen av andra näringsämnen är högre och GI värdet ligger på 35 (istället för raffinerat socker som har 97 i GI) så tycker jag att det passar perfekt i mitt kök. Dessutom är det gudomligt gott. Det har en liten kola-twist i smaken. Try it!

4 port

Ingredienser

3 msk kokosolja (eko, kallpressad)

30 g kakaopasta (eller en mörk, kvalitetschoklad)

3 msk kokossocker

2 msk kokosmjöl

3 msk kakao

1 krm vaniljpulver

En nypa salt

2 äggulor

2 ägg

Gör så här

  1. Smält kokosoljan i en skål.
  2. Bryt kakaopastan / chokladen i mindre bitar och lägg ner i skålen så den också smälter.
  3. Häll i kokossocker, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och lite salt och rör om.
  4. Lägg i äggulorna och de hela äggen och rör om till en jämn smet.
  5. Smörj fyra silikonformar / eller andra stabila ”bullsize” formar med kokosolja.
  6. Fördela ut smeten i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 5-8 min. HÅLL KOLL! Vi vill ha stabila kanter, men en rinnande mitt! Bättre för lös och kladdig än genombakt.
  8. Servera med kokosgrädde, lite färska bär och en kvist citronmeliss.
INGREDIENSER
LIKNANDE RECEPT

Kommentera

Jennie Sjöström
Göteborg

Välkommen hit! Så roligt att du har valt att kika in på min blogg. Min förhoppning är att här kunna inspirera dig att våga testa något nytt och spännande i köket. Känn dig som hemma!

I SAMARBETE MED
SAMARBETA
Är ert företag intresserad av att samarbeta med Jennies Market?

Kontakta Magnus på Arans Kommunikation
magnus@arans.se
NYHETSBREV
Vill du veta när nästa recept kommer ut? Då tycker jag du skall skriva upp dig på mitt fina lilla nyhetsbrev!
POPULÄRAST JUST NU
KATEGORIER
SÖK RECEPT HÄR
RECEPTARKIV
SENASTE KOMMENTARER